Friday, 23 October 2009

Donderdag 22 oktober 2009
New Topographics

Gisteravond opende “New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape” in het LACMA – Los Angeles County Museum of Art. New Topographics is een remake van de wereldberoemde gelijknamige tentoonstelling uit 1975. Indertijd georganiseerd door het International Museum of Photography, George Eastman House, signaleerde deze tentoonstelling een nieuwe fotografische kijk op het landschap. Geen romantische foto’s meer, maar afstandelijker en registrerender waarbij het ‘alledaagse’ een belangrijke rol kreeg toebedeeld. Fotografen die een hele belangrijke stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de fotografie namen deel, als de Bechers, Robert Adams, Lewis Baltz en Stephen Shore. De tentoonstelling in het LACMA heeft de originele werken uitgebreid met andere fotografen als Walker Evans en Ed Ruscha om het meer in een historische context te plaatsen.

En het was een hele belevenis om hier bij een opening aanwezig te zijn! De hele aankleding was erg chique. Bij elke entree stond een tafel met keurige dames die keken of je wel op de lijst stond, buiten achter tafels met tafelkleedjes en bosjes bloemen.

Hier zijn gemiddeld 5 openingen per tentoonstelling, voor elke rang één zal ik maar zeggen. Welke rang wij bereikt hebben gisteravond is me niet duidelijk, maar het zal ergens in het midden zijn geweest. Via een medewerkster van het Getty konden we onder haar naam naar binnen. Er werd champagne geschonken en hele goede wijnen tussen geweldige sculpturen van Richard Serra. Het publiek was erg goed gekleed en het bleek dat we de enige waren met een ‘accessoire’ in de vorm van een kind. Dat doen we dus maar niet meer.

Het gebouw van Renzo Piano uit 2008 waarin de fotografie getoond wordt, maakt deel uit van de Eli Broad Contemporary Art Museum (BCAM). Een paar jaar geleden was LACMA zo goed als failliet en Eli Broad (de J.P. Getty van vandaag) besloot 56 miljoen te schenken en er een gedeelte van zijn eigen collectie onder te brengen.

3 comments:

 1. Look no more! With us, you are guaranteed of legitimate essay custom writing at the highest quality since we offer unmatched editing and fast essay writing services.

  ReplyDelete
 2. township game cheats
  Township is an engaging internet game, Township cheats which offers a special blend of cultivating and town-building components

  ReplyDelete
 3. The individuals who know about how downpours work Torrent Tracker realize that when you're downloading a record utilizing a deluge, you are downloading odds and ends of the ideal document from different areas.
  http://trackerlist.postbit.com/refreshed-working-torrent-tracker-list-for-2019.html

  ReplyDelete